A magyar furmint meghódította Londont
Azt nálunk minden fogékony borkedvelő tudja, hogy ha február, akkor furmint. Most már a Csatornán túl is kapiskálják.
Azt nálunk minden fogékony borkedvelő tudja, hogy ha február, akkor furmint. Most már a Csatornán túl is kapiskálják.
Idén februárban már negyedszer hívják furmintozni a szervezők a hazai borisszákat. Az éttermi, borkereskedői akciók mellett elmaradhatatlan esemény a Nagy Furmint Február Kóstoló, amelyen Magyarország több borvidékéről több mint száz furmintot lehetett tesztelni.
Idén harmadszor rendezik meg a furmint februárt, amelynek csúcseseménye a február 9-ei kóstoló volt a Mezőgazdasági Múzeumban. Ott jártunk.
Három a magyar igazság, harmadszorra hívjuk fel a figyelmet a most harmadik alkalommal sorra kerülő Furmint Februárra. Ráadás majd a jövő heti nagy furmintkóstoló után. Az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok, esetenként kedvezmények a fogyasztókat a furmint jegyében.
Még pár nap és útjára indulhat a gyönyör. Egy egész hónap a furmint jegyében, számos kóstolóval, borvacsorával országszerte, és a budapesti csúcstalálkozóval, ahol több mint ötven pincészet furmintjaira számíthatunk.
Furmint Február újratöltve, vagyis az idén harmadszor rendezi meg a Vinoport a furmintok hónapját. Hogy mivel várják, csábítják a borkedvelőket majd néhány hét múlva, abból kaptunk egy kis ízelítőt a napokban tartott rendhagyó sajtótájékoztatón.
Amint beköszöntött a Furmint Február, máris lendületet vett a magyar bormarketing: éjjel-nappal folyik a képernyős médiából, hogy fogyasszunk magyar bort. Szó esik kadarkáról, bikavérről és kékfrankosról, de a kalendáriumunk alapján is sztárolt furmintról viszont egy csepp nem sok, annyit sem hallani az össznépi ízlést formáló reklámokban. Ez azonban nem szegte kedvünket, és nekiültünk behozni a restanciánkat: 16 tokaji furmintot ízleltünk végig.