Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#EFSA

Vállalkozás hvg.hu

Kiszámolták, mennyi chipset ehetünk kockázat nélkül

Fejfájást, vérnyomás-emelkedést és inzulinszint-növekedést is okozhat a chipsekben, a leveskockákban, a fűszerkeverékekben és a pácolt húsokban felhasznált ízfokozók túlzott fogyasztása. A legújabb európai számítások alapján a glutaminsav és glutamát becsült bevitele több korcsoportban is kockázatos mértékű.

Gazdaság Szabó M. István

Napi öt energiaitaltól se lesz semmi bajunk

Az uniós élelmiszer-biztonsági hatóság tudományos szakvéleménye szerint nemcsak hogy a koffein és a taurin keverése, de az alkohol betársítása sem automatikusan egészségkárosító hatású. Itt a vége az energiaitalok boszorkányüldözésének.

Plázs MTI

Újabb vegyszert találtak, ami veszélyes a méhekre

A fipronil nevű, mezőgazdaságban használt rovarölőszer is kiemelten veszélyes a méhekre az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) legfrissebb tudományos jelentése szerint - hívta fel a figyelmet kedden a Greenpeace Magyarország.

Plázs MTI

A Danone elismeri, joghurtjainak nincsenek egészségi előnyei

Megváltoztatja Activia és Actimel márkájú joghurtjainak reklámját a francia Danone élelmiszeróriás, miután sikertelenül próbálta elismertetni, hogy fogyasztásuk egészségügyi előnyökkel jár. A Danone Kft. viszont azt állítja: teljesen biztosak az Actimel és az Activia tudományos hátterében, a "fogyasztók milliói világszerte tudják bizonyítani az egészségre ható jótékony hatásokat".

Tech MTI

Zöldek bírálják a GMO-kukoricát biztonságosnak nyilvánító tanulmányt

A Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) alapjaiban hibásnak tartja az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) álláspontját, amely az Európában egyedül engedélyezett genetikailag módosított (GM) kukoricát biztonságosnak nyilvánította - közölték a zöld szervezetek.