Autó HVG 2024. szeptember. 25. 07:59

Dacia-áron támadja le Európát a legújabb kínai villanyautó

A Stellantis nevével fémjelzett Leapmotor T03 közel 100 lóerős, és a hatótávja meghaladja a 260 kilométert.

A Stellantis májusban jelentette be, hogy hamarosan megkezdi a kínai Leapmotor autók európai forgalmazását, és most kiderült, hogy az első modell pontosan milyen áron startol el a kontinensen.

A lengyelországi Tychyben gyártott Leapmotor T03 európai alapára 18 900 euró (7,4 millió forint). Ezen összeg ellenében egy 95 lóerős teljesítményű és 265 kilométeres hatótávú négyszemélyes kis villanyautó vezethető haza.

Leapmotor T03
Leapmotor
8 centiméterrel rövidebb a Dacia Springnél
Leapmotor

A szintén kínai eredetű új Dacia Spring Franciaországban pontosan ugyanezen az áron nyit 65 lóerővel és 225 kilométeres hatótávval, a németeknél kapható 45 lóerős alapmodell 16 900 euróba (6,7 millió forint) kerül.

A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt, 26,8 kWh-s új Spring magyarországi árait egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a kifutó modellt 6 millió forintos kedvezményes kezdőáron jegyzik.

Európai szemmel nézve is teljesen vállalhatónak tűnik a műszerfal
Leapmotor
Leapmotor T03
Leapmotor

A Kínában négy éve debütált Leapmotor T03 3,62 méter hosszú, és a 158 Nm nyomatékú villanymotorja egy 37,3 kWh-s akkumulátorból nyeri az energiát.

Az egyetlen magas felszereltségi szinttel árult újdonság többek közt 8 colos digitális műszeregységet, 10,1 colos infotainment kijelzőt, panoráma üvegtetőt és tolatókamerát vonultat fel.

Leapmotor T03
Leapmotor
Leapmotor T03
Leapmotor
Leapmotor T03
Leapmotor
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.