Autó hvg.hu 2024. június. 02. 07:21

Teteje és szélvédője sincs, mégis 1,5 milliárd forint ez a szuperritka 15 éves Mercedes

Az alig használt Mercedes SLR McLaren Stirling Moss szupertsportkocsinak érthető módon alaposan megkérik az árát.

A Mercedes és a McLaren által közösen fejlesztett, és az utóbbi brit gyártónál készített Mercedes SLR McLaren igazi ritkaság, hiszen 2003 és 2009 között mindössze 2157 példány készült belőle.

És most ezek közül eladósorba került egy alig használt, ráadásul erősen limitált szériás példány. Íme:

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik
Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik

A mellékelt fotókon látható kocsi 2009-ben látta meg a napvilágot és azóta mindössze 1850 kilométert hagyott maga mögött.

Az első tulajdonosa által eladásra kínált, nemrégiben szervizelt szalonállapotú járgányért átszámítva mintegy 1,5 milliárd forintot kérnek.

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik
Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik

Az igen magas árat többek közt az is indokolja, hogy ez a kocsi egyike annak a 2009-es utolsó Stirling Moss limitált szériának, melyből mindössze 75 darab készült.

A hagyományos szélvédő és tető nélküli szupersportkocsi elejében egy kompresszorral megfújt 5,4 literes V8-as benzinmotor található.

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik
Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik

A 6500-as fordulatszámon ébredő 650 lóerő és a 4000-től lehívható 820 Nm-es csúcsnyomaték egy ötfokozatú automata váltón keresztül érkezik meg a hátsó kerekekre.

A normál SLR-nél 2 mázsával könnyebb, mindössze 1551 kilogrammos spéci SLR 3 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra és akár 350 km/h-val is képes száguldani.

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik
Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik
Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
Mechatronik
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.