Autó hvg.hu 2021. május. 14. 13:45

Több mint hatmilliós támogatást kaphatnak a taxisok elektromos autóra

Egy legfeljebb 15 millió forintba kerülő elektromos autó értékének 45 százalékát kaphatják meg támogatásként a sofőrök.

Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy a korábbi kiírásnak nagy sikere volt, ezért döntöttek úgy, hogy ismét lehetőséget biztosítanak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is üdvözölte az e-autó-pályázat újbóli megnyitását.

"Úgy gondoljuk, hogy ez a pályázat hatékonyan segítheti az ágazat koronavírus-járvány okozta válsághelyzetéből való kilábalását. Az elektromos gépjárművek beszerzése ugyanis nemcsak a környezettudatos működés, hanem a pandémia alatt mintegy felére csökkent fővárosi taxispiac újbóli növekedésének és helyreállításának is fontos eszköze" – mondta Reich Ádám, a BKIK Közlekedési és Szállítási osztályának elnöke, a Főtaxi vezérigazgatója.

A taxi- vagy személyautós személyszállítás szolgáltatást végző egyéni vállalkozók, illetve gazdasági társaságok 2021. június közepétől pályázhatnak új, elektromos autók beszerzésére. A pályázati felhívás a napokban jelenik meg.

A kormány 3 milliárd forintot különített el erre a célra, a pályázók az autó értékének 45 százalékát kaphatják meg támogatásként egy legfeljebb 15 millió forint értékű elektromos jármű vásárlására, azaz maximum 6,75 millió forintos támogatáshoz juthatnak a taxisok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Dezső András 2021. június. 18. 06:30

Nagyban megy az ügyeskedés a vagyonőröknél, a focimeccsek biztosítása pedig aranybánya

Sorra buknak be az adókkal trükköző vagyonvédelmi cégek, legutóbb az NBI-es focimeccsek biztosításáról híres Tóth Csaba és társai kerültek emiatt pácba. De milyen módszerekkel próbálják kijátszani az államot, mire jók a "dobós cégek", miért van sok pénz a meccsek biztosításában és kik azok, akik még a csalókat is meg tudják kopasztani?