Autó hvg.hu 2021. április. 07. 19:58

70 helyett közel 140-nel hajtott Tiger Woods, amikor balesetet szenvedett

A rendőrség azt gyanítja, hogy amikor Tiger Woods elvesztette az uralmát az autója felett, pánikban a fék helyett véletlenül lépett a gázra.

A megengedett sebesség majdnem kétszeresével hajtott Tiger Woods a februári balesete idején – írja a The New York Times a Los Angeles megyei seriffre hivatkozva. Alex Villanueva elmondta: a sportoló egy olyan útszakaszon, ahol legfeljebb 45 mérföld/óra, azaz 72 km/h sebességgel lehetett volna közlekedni, 84-87 mérföld/óra, vagyis 134-139 km/h-val hajtott, mielőtt egy fának ütközött.

Azt is elmondta, hogy Woods nem fogyasztott alkoholt vagy kábítószert a balesete előtt, és a biztonsági övét is bekötötte.

James Powers, a helyi rendőrfőnök hozzátette: az autóból kinyert adatok alapján az ütközés előtti pillanatokban Woods szinte tövig nyomta a gázpedált, a rendőrök úgy gondolják, hogy valószínűleg fékezni akart, amikor érezte, hogy baj van, de a pillanatnyi pánikban a rossz pedálra lépett rá. A sportoló nem emlékszik a baleset körülményeire.

Woods a balesete után közel egy hónappal hagyhatta el a kórházat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.