Autó hvg.hu 2021. április. 08. 05:23

A világ legnagyobb Supercharger állomását építi Kaliforniában a Tesla

Egyszerre 100 töltőoszlopot lehet majd használni.

Az amerikai elektromosautó-piac legfontosabb helyszíne Los Angeles és környéke. A Bay Area közelében található a Tesla egyik korai töltőállomása is a Harris Ranch. Jelenleg 18 Supercharger töltőoszlop üzemel itt, de mindez hamarosan megváltozhat, ugyanis a cég úgy döntött, hogy egy olyan állomást építenek, amelyen egyszerre 100 töltőoszlop lesz - írja az Electrek oldal.

A cég jelenlegi legnagyobb töltőállomása Kínában Shanghajban található, ahol egyszerre 72 oszlopról lehet tölteni. Az Egyesült Államokban jelenlegi rekorder pedig egy 56 oszlopos helyszín Firebaughban, szintén Kaliforniában.

A helyszínen természetesen már a legnagyobb teljesítményű harmadik generációs V3-as Superchargerek is lesznek, amelyek töltési teljesítménye akár 250 kW is lehet. A töltési sebesség növelésével pedig az ügyfelek kiszolgálásának száma növelhető azzal, hogy rövidebb ideig foglalja a helyet egy jármű.

A Tesla a hírek szerint energiatárolókat is akar a helyszínre telepíteni, ami nem is véletlen ilyen teljesítmények mellett, arról nem is beszélve, hogy így lehet kiegyenlíteni a csúcsidőszakokban megjelenő többletenergia-igényt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.