Autó hvg.hu 2020. november. 22. 14:35

A II. kerületi önkormányzat új munkákat talált a parkolóőröknek

Maszkot oszt a parkolóőrök egy része a II. kerületben, segítenek a városrendészeknek, figyelnek a közterületi problémákra. A kerület kirúgni senkit nem szeretne.

„Mikulás csomag” helyett maszkot adnak a parkolóőrök – jelentette be a Facebookon Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

„Hétfőtől több, közterületen dolgozó parkolóőr kollégánknál is lesz maszk, így ha elszakadt vagy összekoszolódott az öné, tőlük bátran kérhet, segíteni fognak” – írja a polgármester. A maszkosztó parkolóőrök külön, maszkot ábrázoló mellényt fognak viselni.

„A II. kerület önkormányzata a jelenlegi helyzetben is igyekszik valamennyi dolgozóját megőrizni, nem bocsátunk el senkit a járvány miatt. Parkolóőreink segítenek városrendészeinknek a gyalogosbiztonságot veszélyeztető szabálytalankodókkal szemben, és jelentik a közterületi problémákat” – írja Őrsi Gergely arról, mit csinálnak a munka nélkül maradt parkolóőrök.

A kormány ugyanis a járványhelyzetre hivatkozva az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. Ezzel nem mellesleg egyik legfőbb bevételi forrásuktól fosztotta meg az önkormányzatokat. A megnövekedett gépjármű-forgalom várható módon hatalmas dugókat eredményezett elsősorban Budapest belvárosában. Karácsony Gergely főpolgármester felvetése után a kormány ezt orvoslandó ingyenessé tette a parkolóházak esti használatát, illetve megnyitják az állami parkolóhelyeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.