Autó hvg.hu 2020. március. 04. 08:59

Münchenbe költözik a Frankfurti Autószalon

A legnagyobb német autókiállítás 70 év után kerül új helyre.

Évtizedeken át a Frankfurti Nemzetközi Autószalon volt Németország legnagyobb autókiállítása. Kétévente rendezték meg, a köztes években pedig a Párizsi Autószalon jelentette a legnagyobb őszi európai autóipari rendezvényt.

A német újraegyesítés előtt a német Autóipari Szövetség (VDA) székhelye is Frankfurt volt, emiatt is szoros volt a kötődés a városhoz. A Messe Frankfurt kiállítóközponttal kötött szerződés azonban lejárt, a vásár szervezői pedig új helyszínt kerestek.

A VDA el is akart szakadni a jelenlegi struktúrától, mondván, mára inkább mobilitási koncepciók készülnek, mint pusztán autók, amelyeket szintén be kellene mutatnia egy ilyen rendezvénynek. A VDA most jelentette be a döntését, amely szerint a kiállítás 2021-ben már Münchenben lesz. Az időpontja nem változik, szeptember végén kezdődik.

A frankfurti show, amely IAA (International Automobile Exhibition) néven is ismert volt, az elmúlt évben komoly visszaesést könyvelt el, leginkább a kiállítók számában. A legnagyobb cégek maradtak távol, köztük olyan, igazán a látogatói tömegeket vonzó márkák, mint a Ferrari.

Mindeközben a látogatói számban is komoly csökkenés következett be, nagyjából 30 százalékos, igaz, ez még mindig 560 ezer jegyvásárlót jelentett.

A koronavírus miatt elmarad a Genfi Autószalon

Utoljára 1940 és 1946 között fordult elő, hogy nem rendezték meg az autós szakma rangos svájci összejövetelét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.