Autó hvg.hu 2018. augusztus. 03. 09:21

Maffiózok és politikusok álma: itt a legújabb páncélozott Mercedes kocka-terepjáró

Luxus és életvédelem: ez a komor megjelenésű Mercedes G-osztály elsősorban erről a kettőről szól.

A több évtizede lényegében változatlan külcsínű Mercedes G-osztály már alaphelyzetben is egy igencsak tekintélyt parancsoló jármű, azonban a kanadai Inkas által most leleplezett módosított változat alaposan túltesz még az alapmodellen is. Íme:

A Mercedes-AMG G63 alapokon nyugvó újdonságnak alaposan megnövelték a tengelytávját, így a 2 méter széles és 1,95 méter magas terepjáró hossza immár közel 6,2 méter. Az utasok a legnagyobb kényelemben részesülnek, életüket pedig többek közt CEN 1063 BR7 szintű páncélozás védi, mely még a 7,62 milliméteres lövedékeknek is képes ellenállni.

A bőrrel és fával gazdagon bevont utastérben hátul két prémium fotel található, a bennük helyet foglalók előtt pedig egy méretes Ultra HD 4K televíziós készülék, valamint egy beépített hűtős bárszekrény található. A többek közt infravörös- és hőkamerákkal is felvértezett szörnyeteg ára 1,2 millió dollár, vagyis átszámítva mintegy 330 millió forint.

 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.