Autó hvg.hu 2017. augusztus. 23. 13:35

Itt a vadonatúj olcsó Ferrari, amire senki sem számított

Ezzel a nyitható tetejű olasz sportkocsival simán száguldhatunk akár 300 km/h feletti tempóval is. De persze csak az Autobahnon vagy egy versenypályán.

A Ferrari 2008-ban dobta piacra első kemény tetős kabrióját, az alacsonyabb árszegmensben rajtvonalhoz állt 460 lóerős Californiát. Ezt a 4,3 literes szívó V8-as motorral szerelt modellt aztán 2014-ben váltotta a 3,9 literes biturbó V8-assal felvértezett, 560 lóerőre felhúzott California T, melynek utódját most, nem sokkal a Frankfurti Autószalon előtt leplezték le az olaszok.
Ferrari

A lényegében derült égből villámcsapásként érkezett Ferrari Portofino motorházteteje alatt egy olyan 3,9 literes biturbó V8-as erőforrás található, mely immár 600 lóerős teljesítményre képes, 760 Nm-es maximális nyomatékát pedig a 3000-5200-as fordulatszámtartományban végig hozza. Hiába ez a legolcsóbb utcai Ferrari, a 0-100-as sprint még ennek a modellnek is csak 3,5 másodpercig tart, a végsebesség pedig 320 km/h.

Ferrari

Az elődmodellhez képest újdonság a harmadik generációs hátsó differenciálmű, az új elektromos kormánymű, a továbbfejlesztett lengéscsillapító, illetve a teljes egészében alumíniumból készített karosszéria. A külső és belső design tekintetében a nemrégiben kijött 812 Superfast és GTC4Lusso modellekre hasonlító, 4,58 méter hosszú, illetve 1,31 méter magas Ferrari Portofino árát egyelőre sűrű homály fedi.

A nagyközönség először a szeptemberi Frankfurti Autószalon tekintheti meg a hétfokozatú automataváltóval szerelt, 46-54 százalékos tömegeloszlású újdonságot.

Ferrari

 

Ferrari
Ferrari
Ferrari
Ferrari

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?