Autó hvg.hu 2016. május. 10. 15:11

Magyarország egyik legrosszabb útszakasza annyira kátyús, hogy csak saját felelősségre használható

A 11 kilométeres szakasz annyira kátyús, hogy tábla figyelmezteti az arra járókat: csak saját felelősségre használják.

Hiába költöttek rá tavay 30 millió forintot, úgy néz ki Pest megyei Kocsér és a Bács-Kiskun megyei Szentkirály közti útszakasz, mintha hozzá sem nyúltak volna, ezért táblákkal figyelmeztetik az autósokat a veszélyre – számolt be róla az RTL Híradó. Az utat korábban mezőgazdasági útnak építették, ám az elmúlt években egyre többen közlekednek rajta, mert sokan erre szeretnének eljutni Szolnok megyéből Kecskemétre dolgozni.

A helyiek szerint rendkívül veszélyes az útszakasz, főleg sötétedés után, akkor ugyanis már a kátyúkat sem lehet látni, így jóval nagyobb a balesetveszély is. Az arra járó autósok úgy látják, a Mercedes gyár megnyitása óta egyre többen veszik igénybe a 11 km-es szakaszt.

Bár a szentkirályi önkormányzat tavaly 30 millió forintot költött az útra, nem sok nyoma van a javításnak, az útnak ugyanis nincs alapja, így at áthaladó forgalom gyorsan tönkreteszi. A település polgármestere a Híradónak úgy nyilatkozott, már kértek segítséget a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtól, ám azt a választ kapták, hogy a helyi úthálózat jól feltárt, az állam pedig sem tulajdonba, sem kezelésbe nem tudja venni, mert a beruházás több milliárdos tétel lenne.

Ön is tud hasonlóról? Fotózza le és írja meg üzenetben a HVG Autó Facebook-oldalának.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?