Dráguló élelmiszerek mellett is van mód az egészséges táplálkozásra

3 perc

2022.05.07. 15:10

Olcsóbb és egészségesebb is, ha tudatosan táplálkozunk, okosan vásárolunk, és főzünk magunkra. Cserébe több időt és energiát kell ráfordítanunk.

Az egészséges táplálkozás drága – tartja a közvélekedés, de ami azt illeti, a járvány és a háború miatt elszabadult infláció mellett most már mindenféle étkezés drága, és várhatóan egyre drágább lesz. Ám a rohamosan emelkedő árak mellett sem kell feltétlenül vagyonokat költeni arra, ha valaki egészségesen akar étkezni. Az első lépés bizony az, hogy főzni kell: a házi készítésű koszt olcsóbb, mint étteremben enni vagy rendelni, esetleg készételeket vásárolni. Az otthon készült étel alapesetben egészségesebb is, persze csak akkor, ha almát almához hasonlítunk, nem pedig egy jó zsíros pacalpörkölthöz. A saját konyhában főtt-sült étek nem csak az egészségesebb hozzávalók miatt jobb és olcsóbb, több tanulmány arra jutott, hogy akik rendszeresen főznek magukra, jóval kevesebb kalóriát, cukrot és sót fogyasztanak.