Bejött a puliszkakrém – továbbjutottak a magyarok a Bocuse d’Or világdöntőjére
Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.
Továbbjutott a Széll Tamás által elnökölt magyar csapat a Bocuse d’Or európai fordulójából a szakácsverseny lyoni világdöntőjére – írja a Dining Guide. A csütörtök-pénteken tartott verseny a 16 résztvevője közül a magyarok – Veres István séf, Molnár Bence commis, Volenter István coach és Széll Tamás csapatelnök – lettek a kilencedikek.
Az európai fordulót a norvég csapat nyerte, dobogóra állhatott még Dánia és Svédország. Különdíjat kaptak az izlandiak, a franciák és a finnek.
A magyar csapat ezeket az ételeket készítette el, és tálalta a zsűri számára:
Sült póréhagyma, karfiol, rókagomba, citromszósz – Ecetes uborka, citromfűvaj, édeskömény – Afrikai törpeharcsa, tengeri moszat, tárkonyos burgonyapüré szerecsendióval – Puliszkakrém – Karalábé, juhtúró, parmezán és puliszka – Hagymaszósz