Bejött a puliszkakrém – továbbjutottak a magyarok a Bocuse d’Or világdöntőjére

1 perc

2020.10.16. 16:11

Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.

Továbbjutott a Széll Tamás által elnökölt magyar csapat a Bocuse d’Or európai fordulójából a szakácsverseny lyoni világdöntőjére – írja a Dining Guide. A csütörtök-pénteken tartott verseny a 16 résztvevője közül a magyarok – Veres István séf, Molnár Bence commis, Volenter István coach és Széll Tamás csapatelnök – lettek a kilencedikek.

Az európai fordulót a norvég csapat nyerte, dobogóra állhatott még Dánia és Svédország. Különdíjat kaptak az izlandiak, a franciák és a finnek.

A magyar csapat ezeket az ételeket készítette el, és tálalta a zsűri számára:

Sült póréhagyma, karfiol, rókagomba, citromszósz – Ecetes uborka, citromfűvaj, édeskömény – Afrikai törpeharcsa, tengeri moszat, tárkonyos burgonyapüré szerecsendióval – Puliszkakrém – Karalábé, juhtúró, parmezán és puliszka – Hagymaszósz