Zhvg hvg.hu 2020. október. 17. 21:08

Súlyos károkat okozhat az EU-s klímadöntés elhalasztása

A téma decemberben kerül újra elő a téma.

Csalódást keltő – az RTL Klub Híradója szerint így kommentálta a Greenpeace Magyarország, hogy az uniós állam- és kormányfők decemberre halasztották a döntést arról, hogy az Európai Unió a következő évtizedben 40 helyett 55 százalékkal csökkentse a szén-dioxid kibocsátását

A kutatások szerint ráadásul 65 százalékos csökkentés kellene ahhoz, hogy 1,5 Celsius-fok alatt maradjon a globális felmelegedés az évszázad végére. Magyarországot harmadával jobban sújtja a melegedés, mint a világ átlagát.

A felmelegedés 1,5 fokos szint alatt tartásáról a 2015-ös párizsi klímakonferencián egyeztek meg a világ országainak vezetői, ám azóta kiderült, hogy az ott elfogadott vállalások nem elégségesek a cél eléréséhez.  

Udvaros Dorottya vörös maszkban vonult fel a Karmelitához

A Greenpeace demonstrációjának keretében a következő 65 órában több színész is megjelenik majd a Karmelita kolostornál.

Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?