Zhvg hvg.hu 2020. október. 01. 17:11

Miniszteri biztosa lett az állatvédelemnek Magyarországon

Most már ilyenünk is van. A munkára Ovádi Pétert választották.

Az agrártárca vezetője, Nagy István a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki csütörtökön Ovádi Pétert. Ovádi október 1-től látja el hivatali teendőit.

A miniszteri biztos koordinálja majd az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakítását, valamint felméri az országos kóborállat-helyzetet, és javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására. Emellett felméri az országban található gyepmesteri telepek állapotát, és javaslatot tesz azok fejlesztésére. A miniszter biztos munkakörébe tartozik még, hogy felhívja a lakosság figyelmét a felelős állattartás szabályaira, amellyel kapcsolatban szükség szerint

konzultációt kezdeményez.

A miniszteri biztos a kormányzat és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre törekszik, illetve javaslatot tesz az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel együttműködve az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára – írták a tárca csütörtöki közleményében.

Ovádi Péter 1981-ben született Veszprémben, 2018 óta országgyűlési képviselő.

zöldre át
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.