Világ MTI 2024. július. 31. 10:31

A háború egyik legnagyobb dróntámadása érte Kijevet éjjel

Az orosz drónok több hullámban érkeztek, több mint harmincat szedett le az ukrán légvédelem.

Háború Ukrajnában
Friss cikkek a témában

Oroszország több hullámban támadta drónokkal szerdára virradóra Kijevet, július hónapban a hetedik, a háború folyamán pedig az egyik legnagyobb ilyen jellegű támadásában – közölte szerdán az ukrán főváros katonai közigazgatása.

A dróntámadások miatt szinte az egész éjszaka légiriadó volt az ukrán fővárosban. A légvédelem ukrán jelentések szerint mintegy harminc drónt semmisített meg.

Ez volt “az egyik legmasszívabb Ukrajna ellen harci drónokkal intézett támadás az egész háború alatt” – írta Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. “A jelen pillanatban az operatív jelentés szerint nincsenek áldozatok, sem károk Kijevben” – közölte.

Elmondta, hogy helyi idő szerint kedden 23.00 órától (közép-európai idő: 22.00) Kijev, valamint Ukrajna központi és keleti területein légiriadót rendeltek el. Popko szerint a légvédelem az éjszaka folyamán több alkalommal is akcióba lépett, és elhárította a Kijev felé tartó drónokat. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint a támadások több irányból is érkeztek.

Orosz hírügynökségek katonai forrásokra hivatkozva ukrán katonai repülőterek és raktárak ellen intézett támadásokról tettek jelentést. Emellett beszámoltak Ukrajnából orosz területre indított 19 drón lelövéséről is.

(Nyitóképünk illusztráció: Kijevben készült, de még július elején.)

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.