Világ hvg.hu 2021. február. 20. 15:05

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánítottákTexast

Bár már kezd melegedni az időjárás Texasban, még mindig milliók élnek áram és folyóvíz nélkül az USA tagállamában. Joe Biden elnök katasztrófa sújtotta területnek minősítette Texast, így több szövetségi segítség érkezhet a hideg idő miatt megbénult térségbe.

Az USA-ban az utóbbi napokban legalább hatvan ember halt meg a szélsőséges időjárás miatt, a legtöbben Texasban vesztették életüket, ahol -18 fokos hőmérsékletet is mértek. A szokatlan hideg miatt szétfagytak a víz- és gázvezetékek, több helyen tűz is pusztított. Az állam lakosságának felét – mintegy 13 millió embert – érintett a víz és áramszolgáltatás megszűnése.

 A csőtörések következtében 1,2 milliár liter víz folyt el, Dallasban pedig még mindig fel kell forralni a csapokból folyó vizet, ha azt ivásra vagy főzésre kívánják felhasználni.  Biden közölte, ha már jelenlétével nem akadályozza a helyreállítási munkálatokat, akkor elutazik Texasba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. május. 13. 20:00

Ki osont be titokban és miért a magyar sportlövő szállodai szobájába?

Példátlan események követik egymást a hazai sportlövészeknél. Előbb a márciusi sportlövő-világkupán Újdelhiben a magyar férfi válogatott két tagja nem állt ki az egyik versenyszám döntőjére, mert harmadik társuk fegyvere szerintük szabálytalan volt. Az elmúlt napok pedig olyan, újabb fordulatot hoztak, amely miatt a magyar sportélet egyik legnagyobb botrányává fajulhat.