Világ hvg.hu/MTI 2020. november. 28. 17:50

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Az Iszlám Államhoz köthető terroristák négy keresztény férfit végeztek ki az indonéziai Celebeszen, egyiküket lefejezték.

Szablyákkal és lőfegyverekkel támadtak keresztény férfiakra dzsihadisták péntek reggel egy közép-indonéziai faluban. A Celebesz tartományban lévő Lemban Tongoa faluban az Iszlám Államhoz köthető terroristák  - legalább tíz fegyveres - az eddigi hírek szerint négy emberrel végeztek különös kegyetlenséggel. Az egyik férfit lefejezték, kettőjüknek elvágták a torkát, több áldozatukat megégették. A tettesek ezután az áldozatok házait is felgyújtották, továbbá egy keresztény imahelyet is leromboltak.

A Reuters jelentése szerint az elkövetők koldusnak adták ki magukat, így férkőztek áldozataik közelébe: ételt kértek tőlük, és aki nem adott, azt rögtön megölték.

A gyilkosok elmenekültek a faluból, jelenleg legalább száz rendőr és katona üldözi őket, de a hajsza elhúzódhat a nehéz, hegyvidéki terepen.

A helyi hatóságok szerint az Iszlám Államnak hűségesküt fogadott Kelet-indonéziai Mudzsáhidok nevű szélsőséges csoport állhat a támadás mögött.

Az indonéziai Üdvhadsereg közlése szerint az áldozatok az ő evangélikus szabadegyházuk hívei voltak. A terrorcselekmény pedig egyik helyőrségük és keresztény otthonok ellen irányult. Az egyház elítélte a támadást, és együttérzéséről biztosította a hozzátartozókat.

(Borítóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról