Világ MTI 2020. szeptember. 16. 19:52

43 illegális bevándorló szabadult ki egy hűtőkamionból Bécs mellett

A kiszabadult emberek azt mondták a rendőrségnek, féltették az életüket a szellőzés nélküli kocsiban.

43 illegális bevándorló kiszabadította magát egy szellőzés nélküli hűtőkamionból Ausztriában, Bécs közelében - áll az osztrák rendőrség közleményében.

A teherkocsi Romániából indult útnak rakterében a szíriai, iraki és török nemzetiségű bevándorlókkal. Útközben egyszer sem álltak meg. A menekültek elmondása szerint egyre fogyott az oxigén a raktérben, többen rosszul lettek, elájultak, ezért hangosan dörömbölni és kiabálni kezdtek.

A sofőr emiatt megállt egy autópálya pihenőnél, a sajtóhírek szerint az utasok egy csapóajtón át jutottak ki a kamionból, és többen elszaladtak közölük.

A kamion török sofőrjét a rendőrök őrizetbe vették.

38 embert helikopterek és járőrök bevetésével elfogtak, ötnek sikerült elmenekülnie. Vallomások szerint Romániába Törökországból érkeztek, és embercsempészeknek 6-8 ezer eurót - 2,1-2,8 millió forintot - fizettek fejenként. Az elkapottak úgy nyilatkoztak, életveszélyben érezték magukat a raktérben, ezért jeleztek a sofőrnek, hogy álljon félre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés