Világ hvg.hu/MTI 2019. április. 18. 07:01

Zavart férfi sétált be két benzineskannával a New York-i Szent Patrik-katedrálisba

A férfinél gyufa is volt. A rendőrök kiérkezésekor azonnal megadta magát, hadovált, majd végül azt mondta, hogy csak a katedrális mögött parkoló autójába akart üzemanyagot vinni.

Őrizetbe vettek egy embert a New York-i Szent Patrik-katedrálisnál szerda este, aki két benzinespalackkal akart bejutni a templomba.

A rendőrség szerint a kifejezetten zavart idegállapotban lévő férfinál gyufát is találtak. A New York Times szerint a gyanúsan viselkedő alakot a templom biztonsági őrei fordították vissza.

Miközben a férfit kitessékelték, a két palackból némi benzin ömlött a templom kövezetére. Az incidens helyi idő szerint valamivel este nyolc óra előtt történt, amikor a templom csaknem tele volt.

Dulakodásra nem került sor, a biztonságiak hívták a rendőröket, akiknek a férfi azonnal megadta magát. Kérdéseikre a gyanús ember inkonzisztens válaszokat adott.

Végül azzal állt elő, hogy csak át akart vágni a katedrálison a mögötte található Madison sugárútra, ahol az autója állt. Azért voltak nála benzineskannák, mert kifogyott az üzemanyag kocsijából. A rendőrök megnézték az autót, és nem fogyott ki belőle a benzin. Ezután a férfit azonnal őrizetbe vették.

Az esemény után a Szent Patrik-katedrális körül jelentősen megnövelték a rendőri készültséget.

A katedrális New York egyik legjelentősebb turisztikai látványossága, 2200 ember befogadására képes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.