Világ hvg.hu 2019. április. 01. 08:14

Kikaphatott Erdogan Isztambulban, de titkolják az eredményt

Rendkívül szoros a verseny az isztambuli főpolgármesteri székért a török helyhatósági választáson. Erdogan pártja szerint ők nyertek 4000 vokssal. Az ellenzék szerint ők, 28 000 szavazattal.

Rendkívül szoros a verseny az isztambuli főpolgármesteri címért, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP), valamint a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje versenyez. Több hírportál szerint Erdogan pártja kikapott, de az eredmény hivatalosan még nem ismert.

A vasárnapi helyhatósági választásokon több nagyvárosban is szoros eredményt alakult ki, Ankarában és Isztambulban sincs még hivatalos végeredmény, Ankarát azonban elveszíthette Erdogan pártja, ahogy jó eséllyel Isztambult is.

 

 

A CNN Türk vasárnap késő éjjel le is állt a választási eredmények közlésével úgy, hogy isztambuli eredmény még nincs, a választási eredmények feldolgozottsága a legutolsó hivatalos közlés szerint 98,5 százalékos, 120 ezer szavazatot még nem számoltak össze, vagy nem publikálták annak eredményét.

Erdogan kormányzó pártja azonban – ha minden a számára legrosszabb forgatókönyv szerint alakul – elveszítette Ankarát, Isztambult, Izmirt és Antalyatis. Korábban Erdogan Isztambulban azt mondta: „el kell fogadnunk, hogy megnyertünk és el is vesztettünk néhány várost, ez így működik demokráciákban”.

A kutatások előre jelezték, szoros verseny lesz a nagyvárosokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.