2015. március. 24. 05:40 MTI Utolsó frissítés: 2015. március. 24. 08:18 Világ

Megkapta az engedélyt a CNN, de már kivonult Oroszországból

A CNN, illetve a hírcsatornát működtető Turner Broadcasting System Europa médiacég tavaly novemberben jelentette be, hogy kivonul Oroszországból, a hírtelevízió adását december 31-ig lehetett fogni. Hétfőn kapták meg a sugárzási engedélyt tíz évre.

A CNN megkapta a sugárzási engedélyt az orosz médiahatóságtól három hónappal az után, hogy kivonult az orosz médiapiacról – közölte internetes felületén kedden az Izvesztyija című napilap.

Az újság a hírtelevízióból származó forrásokra hivatkozva közölte ezt. A CNN-nél elmondták, hogy hétfőn kapták meg a sugárzási engedélyt tíz évre. A hírt megerősítette a tömegtájékoztatást felügyelő hatóság, a Roszkomnadzor vezetője, Alekszandr Zsarov is.

"Üdvözlöm azt, hogy a CNN pontosan betartja a (műsorszórás felújításáról szóló) tárgyalásokon elért megállapodásokat, és hiszek abban, hogy pontos és kifogástalan lesz a műsorpolitikájában is" – idézte Zsarovot az Izvesztyija.

A CNN, illetve a hírcsatornát működtető Turner Broadcasting System Europa médiacég tavaly novemberben jelentette be, hogy kivonul Oroszországból, a hírtelevízió adását december 31-ig lehetett fogni. Egyes hírek szerint a CNN a médiaszabályozási környezet megváltozása miatt távozott az orosz piacról, mások viszont az orosz-amerikai kapcsolatok elhidegülésével hozták összefüggésbe a hírtelevízió döntését.

A hét minden napján folyamatos, 24 órás híradást "feltaláló" CNN 1983-ban nyitotta meg oroszországi képviseletét, és 1991-től ingyenesen sugározta adását a műholdas Kozmosz-TV-hez tartozó "24-es csatornán". A hírtévé 1998. január 1-jétől a fizetős kábeltévés és műholdas szolgáltatókhoz tért át.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.