2011. január. 21. 19:44 Hírszerző/FH Utolsó frissítés: 2011. január. 21. 19:34 Világ

Négymillió pakisztáni még mindig hajlék nélkül a nyári áradások óta

Több mint négymillió pakisztáni még mindig fedél nélkül van Pakisztán árvízsújtotta területein, hat hónappal a katasztrófa után - közölte pénteken a vöröskereszt. A szokatlanul erős nyári monszunesők nagyjából 21 millió embert érintettek Pakisztánban, és több mint kétmillió hektárnyi termőföldet pusztítottak el.

Hat hónappal a pusztító pakisztáni áradások után több mint négymillió ember továbbra is reménytelen helyzetben van, megfelelő hajlék nélkül - közölte a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC). A szervezet pakisztáni áradásokkal foglalkozó koordinátora elmondta: több millió, az áradások miatt elmenekült embert semmi sem várja otthonában. Házaik romokban vannak, földjeiket tönkretette az árvíz, jószágaik pedig elpusztultak - közölte a tisztségviselő.

A vöröskereszt és a vörösfélhold közleményében adakozásra szólított fel. Elmondásuk szerint csak 59 százalékát kapták meg a kért 130 millió svájci franknak (27 milliárd forint). A teljes összeggel 130 ezer pakisztáni családon tudnának segíteni az elkövetkező két évben - áll a közleményben.

A júliusban és augusztusban pusztító áradások nagyjából 21 millió embert érintettek Pakisztánban, az egész országot átszelő Indus folyó mentén. Az árvizek csúcspontján az ország nagyjából egyötöde volt víz alatt. Körülbelül 1,2 millió lakóház dőlt össze. A halálos áldozatok száma nagyjából kétezer volt.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?