Vélemény hvg.hu 2017. június. 02. 11:57

Jól ébredt Orbán Viktor, szinte brillírozott a rádióban – best of

Vétek lenne, ha nem dokumentálnánk külön a péntek reggeli kormányfői interjúban elhangzott sziporkákat. Szokatlan módon nemcsak a műsorvezető engedett meg magának a mostani magyar közmédiában már-már sikamlósnak nevezhető kérdéseket, Orbán Viktor is inkább a „nyakkendő nélküli” szóhasználatot preferálta most.

„Például amikor betelepítési programot akarnak ránk erőltetni a soron … soros következő csúcsülésünkön, ami valamikor júniusban esedékes, akkor én csak annyit fogok mondani, hogy vétózok.”

*

„A kormányom munkája mindig is arra épült, hogy a legfontosabb kérdésekben megpróbáljam bevonni az embereket a döntéseinkbe. Ez egy demokratikus akaratkifejezési döntéshozatali forma a Nemzeti Konzultáció.”

*

„Az egyetlen maffiaszerűen működő, tehát nem átlátható, rejtve maradó hálózat, ami Magyarországon van, az a Soros-féle hálózat. Magyarországon a politikai élet minden szerepelője vagyonbevallást készít, úgy választják meg, hogy el kell számolnia négyévente.”

*

Műsorvezető: A G7-csúcs után sem Angela Merkel, sem Martin Schulz, sem más brüsszeli politikusok, hát leegyszerűsítve, nem tartják megbízható szövetségesnek az Egyesült Államokat…

Orbán Viktor: Hát… több szerénységet javaslok a németeknek az ilyen mondatokat illetően”.

*

„A legfontosabb európai érték a megkötött szerződések betartása. A migránsválság azért állt elő, mert a németek nem tartották be. Ha össze akarjuk kötni a pénzügyi támogatásokat az európai értékekkel, akkor annak ma a legnagyobb vesztese Németország lenne.”

*

Műsorvezető: "Azon kívül, hogy megnézte mindenki közelről Donald Trumpot, tulajdonképpen milyen érdemi előrelépés történt (a NATO-csúcson)?"

Orbán Viktor: "Ne legyen cinikus".

Műsorvezető: "Én újságíró vagyok".

Orbán Viktor: "Mégis csak az Egyesült Államok szabadon választott elnökéről beszélünk, aki nem egy kiállítási tárgy, akit megnézünk, hanem egy tiszteletre méltó ember, akinek kijár mint az amerikaiak vezetőjének, a szükséges tisztelet. Dehát, kétség kívül, így is fogalmazhatunk, hogy megnéztük őt, mert sokan nem láttuk még személyesen".

*

„Nem csalódtunk, azt kaptuk, amit vártunk, egy tőről metszett, ízig-vérig amerikai ember, aki nem az európai hagyományos királyi udvari kultúrák hagyományait folytató európai elitből és iskoláiból érkezik, hanem a vállalkozói világ szigorú, hideg, huzatos világából. Egyszerűen és világosan beszél, nem engedi eltéríteni a gondolatait a saját vágányáról”. (Trumpról)

*

„Az emberek fogják eldönteni, megjegyzem ráadásul az asszonyok elsősorban, hogy mi lesz. Ha nehezére is esik a férfiaknak ezt beismerni, de mégiscsak úgy fest: márpedig azt, hogy hány gyerek lesz, milyen családban élünk, és hogyan élünk, azt – nekünk is van ehhez némi közünk – de végül is az asszonyok döntik el. Tehát az lesz, amit az asszonyok akarnak. De az asszonyok szerintem egyetértenek velünk abban, hogy ha van gyerek, van jövő”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.