Tamás Gáspár Miklós
Szerzőnk Tamás Gáspár Miklós

Hogy mi?

A Nyílt Társadalom Archívum szépséges gondolata volt föltérképezni és együttesen fölkeresni a budapesti – sárga – csillagos házakat. Ez megmutatta, hogy mennyire belefonódott a város életébe a zsidók végzete, hogy milyen véres a malter, amely összetartja azt az épületet, amelynek a neve: Budapest.

Azt olvasom, hogy a program így kezdődött:

 „Zsidó falatok Mautner Zsófitól. Mementó receptek Alföldi Róbert tolmácsolásában.”

Holokauszt-gasztronómia? Gourmet genocídium? Gestapo fine dining? Ínyenc kápók? Gault-Millau munkaszolgálat?

Szegény, szerencsétlen, tébolyodott Magyarország.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?