Tech hvg.hu 2022. augusztus. 16. 15:03

A YouTube letiltott egy influenszert, mert ingyen kért ételt egy élő adásban

A spanyol videósnak mindössze 2,30 eurót kellett volna fizetnie, de nemet mondott, arra hivatkozva, hogy ő ingyen fogyasztja el az ételeket az adásokban.

A YouTube-on rengeteg az ételkóstolós videó, amik általában ugyanarról szólnak: a felvétel készítője betér egy étterembe, és a hely specialitásait végigkóstolja. A spanyol Borja Escalona műsora abban különbözik ezektől, hogy ő minden bemutatott ételt ingyen fogyaszt el.

Így történt ez akkor is, amikor néhány napja empenadát, a spanyolok és a portugálok közkedvelt ételét kóstolta volna. Illetve: kóstolta, merthogy a falatozás megtörtént. Escalona azonban nem akart fizetni, arra hivatkozva, hogy

ez a műsora miatt nem szokás.

Az eset egy Tapa do Barril nevű tapas bárban történt, ahova a férfi a szokásos felszereléssel, kamerával tért be. Az eszköz már ment, az élő videó is elindult, amit összesen közel 4000-en néztek a Gizmodo szerint.

A helyzet akkor kezdett szürreálissá válni, amikor a felszolgáló közölte: a rendelt ételért 2,30 eurós összeget – vagyis kb. 940 forintot – lesz szíves fizetni. Escalona ezen azonban nagyon felhúzta magát, majd pedig azzal fenyegetett, hogy cége 2500 eurós, nagyjából 1 millió forintos „promóciós díjat” számláz ki az étteremnek. A videós közben többször kinevette az alkalmazottat, amit az élő adás nézői szintén láttak, illetve hallottak.

Az eset komoly felháborodást keltett Spanyolországban, aminek következtében a videós elvesztette hozzáférését a csatornához – a Google ugyanis letiltotta őt, alighanem a vállalhatatlan viselkedése miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?