Tech hvg.hu 2021. november. 08. 16:13

40 magos processzoron dolgozhat az Apple, a legerősebb Mac kapja meg

Az Apple ügyeit jól ismerő informátor szerint a Mac Próban debütálhat az M1 Max processzor továbbfejlesztett változata.

Alig egy hónapja mutatta be az Apple bemutatta legújabb processzorait, mégis arról lehet már hallani, mi lehet a jövőben az újdonsága. A The Information alapján a 9to5Mac azt írja, a vállalat 2023-ban mutathatja be a 3nm-es gyártási technológiával készülő processzorát, emellett pedig egy olyan verzió is készülhet az M1 Maxból, amelyet a cég legerősebb asztali számítógépe, a Mac Pro kap majd meg.

Az értesülések szerint a Macbookokba szánt harmadik generációs chipek az Ibiza, a Lobos, és a Palma kódnevet kapták, ezek minden bizonnyal az M1, az M1 Pro és az M1 Max chipeket takarják. Állítólag jóval nagyobb teljesítményre lesznek képesek, mint a mostani processzorok.

Fordulat: nem lesz 3 nm-es chip az iPhone 14-ekben

Bár korábban még úgy volt, hogy az A16 Bionic chipet, azaz az iPhone 14-ben dolgozó lapkákat 3 nm-es technológiával készítik, a legújabb értesülések már mást állítanak.

A jelenlegi leggyorsabb processzorból, az M1 Maxból is készülhet egy feltuningolt változat, amelyet már jövőre bemutathat az Apple. A Macekbe szánt chipről úgy hírlik, hogy akár 40 processzormagot is tartalmazhat, ami egyértelműen arra utal, hogy a Mac Próba szánják.

A lap azt is tudni véli, hogy az iPhone-ok processzorai is hasonló ütemterv szerint készülnek. Ezek szerint 2022-ben jöhet egy továbbfejlesztett verzió az 5nm-es lapkából, 2023-ban pedig a 3nm-es verzió. Kérdés persze, hogy addigra kiheveri-e a világ a jelenleg tapasztalható chiphiányt, és ez mennyiben befolyásolja az Apple terveit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?