Tech hvg.hu 2020. május. 14. 11:03

Frissítsen: elérhető a sötét mód a Gmailben nem csak Androidon, iPhone-okon is

Elég fura, hogy pont a Gmail alkalmazás volt az, amelyre meglehetősen nehezen érkezett meg a korszerű appok egyik fontos funkciója, a sötét mód, mi több, azt hihettük, a Google elfelejtette az iOS-eseket. Nem így történt, és mostantól már az iOS-es Gmail is kímélheti a szemet.

Már korábban is szó volt arról, hogy kísérleteznek a Gmail alkalmazás sötét módjával, azonban sokáig csak a fejlesztők próbálgathatták ezt a gyakorlatban. Most viszont arra figyelt fel néhány tech-oldal, többek között a Techyorker, hogy szélesebb közönség számára is elérhetővé vált a sötét módot az iOS-es Gmailban – lehet, hogy csak tesztelés céljából (ugyanis a Google valahogy nem reklámozza).

Az alkalmazás legújabb frissítése rendszerszintű sötét módot hoz a készülékre, ezt a funkciót tavaly ősszel mutatták be az iOS 13-mal. Aki tehát szeretné kipróbálni, hogyan is változik a Gmail az iPhone-ján, iPadjén az esti órákban, az frissítse az alkalmazást. Nem mellesleg érdekes, hogy a frissítés melletti leírás nem említi a sötét módot, csak a Gmail keresések offline támogatását (ami lehetővé teszi, hogy internetkapcsolat hiányában is keressünk a leveleink között).

A sötét mód manuálisan bekapcsolható a Vezérlőközpontból (ilyenkor a sötét módot támogató egyéb alkalmazások is váltanak), vagy a Gmail/Beállítások Téma opciójánál. A sötét üzemmód takarékoskodik az energiával (OLED kijelzőknél), és kellemesebb a szem számára, különösen éjszaka.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?