Tech hvg.hu 2019. május. 08. 10:33

Összehajtható okostelefont fejleszt a Google, jöhet a "Pixel Fold"

A jelek szerint a Google sem szeretne lemaradni az összehajtható telefonokról, az viszont még kérdéses, mikorra lesz egyáltalán használható készülék a kezükben.

Függetlenül attól, hogy a Samsungnak igen komoly problémái adódtak az összehajtható okostelefonnal – a készülékre leadott előrendeléseket épp most vonták vissza –, a Galaxy Fold februári bemutatója mégis döntő jelentőségűnek bizonyult. Az ugyanis, hogy a dél-koreai cég ilyen mobilon dolgozott/dolgozik, megmutatja azt is, milyen irányba fodul a mobilipar.

Persze az, hogy a készüléket sikerült elkészíteni, nemcsak a Samsung érdeme, legalább ennyire jár az elismerés a Google-nek is, hiszen a mobilon futó operációs rendszernek képesnek kell lennei arra, hogy kezelni tudja a kinyitás-összecsukás okozta változásokat.

Ennek fényében annyira talán nem is meglepő, hogy Mario Queiroz, a Google Pixel telefonjait fejlesztő részleg vezetője a kedden kezdődött I/O fejlesztői konferencia előtt arról beszélt, hogy már dolgoznak egy összehajtható okostelefonon – írta meg a CNet.

A szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy egy jó darabig még nem kell számítani arra, hogy megjelenik a hajlítható kijelzős Pixel. A készülék alkatrészei egyelőre prototípusként léteznek csak, és nem is tervezik, hogy egyhamar termékbejelentésre kerülne sor.

Ebből a szempontból csak remélni lehet, hogy a Google tanul(t) a Samsung hibájából, és nem mutatják majd be idő előtt a mobilt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.