Tech hvg.hu 2018. március. 02. 19:03

Egy igazi tanár nem ismer akadályt: egy ghánai tanár krétával, táblán tanítja a Wordöt – a Microsoft azonnal reagált

Bejárta a netet a múlt héten egy szívszorító kép egy ghánai tanárról, aki hagyományos táblán, krétával felvázolt rajzon magyarázza a Word működését. Meg is indultak az adományok az iskolának.

Nekünk elképzelhetetlen, hogy számítógép nélkül lehessen informatikát tanulni, de például Ghánában iskolatáblára rajzolva oktatják a szövegszerkesztő használatát. A közösségi felületeken Owura Kwadwo nevet használó, de mint később kiderült, valójában Richard Appiah Akoto nevű tanár vonatkozó képe be is járta az internetet, szinte órák alatt vírussá vált.

A felvétel valóban szívszorító, azonban volt, aki többet tett a sajnálkozásnál. Egy kameruni vállalkozó a Twitteren kezdte el keresni, hogy kiről készült a felvétel, majd az afrikai Microsofthoz fordult, hogy felhívja a figyelmet a tanárra, és segítséget kérjen számára. A Microsoft azonnal reagált, közölte, hogy megajándékozzák egy géppel a tanárt, sőt ingyenes hozzáférést adnak számára néhány szakmai továbbképzési szolgáltatásukhoz.

A vállalkozónak azonban ez nem volt elég, tovább próbálta puhítani a redmondi óriást, és Akoto minden diákja számára megpróbált komputert kérni. A Microsoft egyelőre nem reagált a kérésre. Időközben számos kritikus hangot lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogyan lehet, hogy egy oktatási intézményben nincsen számítógép 2018-ban, és már több notebook és projektor is érkezett az iskolába külsős felajánlásokból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.