Tech hvg.hu 2017. március. 29. 08:01

Itt 20 GB tárhelyet kap ingyen, ráadásul gyorsan és titkosítva küldhet nagy fájlokat

Regisztráció nélkül és ingyen lehet ezen az oldalon komolyabb fájlokat küldeni – akár titkosítva is –, egy emailben maximum 5 GB-nyit.

A mobil alkalmazásán keresztül 20 GB-nyi ingyen tárhelyet biztosító pCloud felhőszolgáltatás kapott egy regisztráció nélkül és ingyen használható weboldalt, ahol egyszerűen és gyorsan lehet komolyabb méretű fájlokat küldeni, egy emailben maximum 5 GB-nyit – akár titkosítva is.

Ehhez csak a pCloud Transfer oldalra kell kattintani, majd a honlap bal oldali részére kattintva kiválasztani az elküldeni kívánt fájlokat, majd jobb oldalon felül beírni a címzett email címét, középen pedig a sajátunkat. Alul egy maximum 500 karakteres üzenetet is írhatunk a fájlokhoz, ha szeretnénk, majd a “Send Files” feliratra kattintva el is küldhetjük.

hvg.hu

A címzett emailben kap egy értesítést, amelyben a “Donwload” feliratra kell kattintani, majd ugyanezt kell megtennie az így megnyitott új lapon. Kész is, ezután már töltődnek a fájlok.

Titkosíthatóak is a fájlok, az "Encrypt Your Files" lehetőségre kattintva megadhatunk egy 6 karakteres kódot, amit a címzettnek is ismernie kell, és be kell írnia, amikor letöltené az anyago(ka)t. Amennyiben egyes fájlküldéseknél a biztonságra még nagyobb hangsúlyt fektetne, akkor a FilePizza szolgáltatásával elintézheti, hogy nyoma se legyen az adatok megosztásának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.