Tech hvg.hu 2016. március. 08. 09:01

Mucsi Zoltán beszólásaival káromkodik a Google robotja

A Google tulajdonában lévő Boston Dynamics egy félelmetesen jó humanoid robotot fejlesztett. Az Atlas bemutatóvideójára pedig valaki rákeverte Mucsi Zoltán legendás beszólásait.

A kültéri működésre is tervezett Atlas robot legújabb verziója 175 centis, 81 kilós, és meglehetősen emberszerűen mozog, szinte bármilyen talajon. Képes ajtók kinyitására, 4-5 kilós tárgyak emelgetésére, és még arra is, hogy felálljon, ha ellökik. Ez utóbbi, és úgy általában az egész Atlas akkor a legviccesebb, ha Mucsi Zoltán hangján és ismert szövegeivel szólal meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ Serdült Viktória 2020. október. 21. 17:00

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Antigén alapú tesztekkel akarja leszűrni az 5,4 milliós ország teljes lakosságát a szlovák kormány, a terv azonban nem mindenkinél aratott osztatlan sikert. Szakértők attól tartanak, hogy a teszt nem eléggé megbízható, ezért akár több tízezer fertőzött járkál majd azzal a tudattal, hogy semmi baja. A lakosság eközben a szervezetlenségre és a folyamatosan változó kommunikációra panaszkodik. Igor Matovic kormányfő szerint azonban vagy lezárják az országot, vagy tesznek valamit, hogy ezt elkerüljék. Szlovákiában több mint 33 ezer igazolt koronavírusos emberről tudnak, a szám múlt héten ugrott meg meredeken. Csak tegnap 2 ezer új fertőzettet azonosítottak.