Tech hvg.hu 2012. november. 16. 10:12

Itt a testet öltött időjárás-jelentő

Az időjárás-jelentés, még ha látványos program formájában kerül is a számítógépünkre, meglehetősen elvonatkoztatott. Az alábbi készülék viszont megeleveníti az esőt, a felhőket, a villámokat.

A Tempescope nevű készülék az első pillanatban egy asztali lámpának tűnik, azonban jóval különlegesebb annál. Egészen egyedi módon ad időjárás-jelentést: ha esik az eső, akkor a belsejében is víz csorog, a villámokat fel-fel izzó LED fény szimulálja, sőt még felhők is megjelennek benne, és persze az is látható, ha éppen süt a nap. A színei még azt is reprodukálják, hogy milyen napszak van.

Persze ugyanezt látjuk, ha kinézünk az ablakon, no de mennyivel érdekesebb még reggel, az ágyból felpillantani rá, hogy tudjuk, mire számíthatunk, ráadásul az is beállítható, hogy a készülék a másnapi időjárást mutassa.

A Tempescope egy Arduio vezérlőn keresztül csatlakozik a PC-hez (az USB porton át vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül), és a Wheather Forecast adataira támaszkodik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.