Tech techline.hu 2009. június. 29. 05:30

Érje el villámgyorsan fontos mappáit, állományait

A Folder Menu egy apró, de nagyon hasznos kis segédprogram, amelynek a segítségével...

A Folder Menu egy apró, de nagyon hasznos kis segédprogram, amelynek a segítségével könnyedén elérhetjük a számunkra fontos mappákat, meghajtókat, programokat, dokumentumokat, az utoljára használt fájlokat. Sőt, lehetőségünk van néhány extra funkció azonnali elérésére is, így például egy mozdulattal megjeleníthetjük a rejtett állományokat vagy a rejtett kiterjesztéseket, így ez utóbbi rendszerfunkciókat nem kell mindig a beállítások között keresgélnünk, hanem egy kattintással ki- vagy bekapcsolhatjuk őket.

A Folder Menu emellett elérhetővé teszi a Total Commander helyi menüjét is, ha kérjük. Mindezt a Windows helyi menüjéhez hasonló egyszerűséggel, egy általunk testre szabott menü megjelenítésével oldja meg.
Az aprócska program leül a Windows Tálcájára, és ott várja, hogy használatba vegyük, de ha billentyűkombinációt rendelünk saját menünkhöz, azzal is előhívhatjuk azt.
A menüpontokat nekünk kell megadni manuálisan, ami elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de értelemszerűen elegendő egyszer összetákolni saját ízlésünknek megfelelőre a menüt, és utána már csak használni.
A beépített menüszerkesztő viszonylag kényelmesnek mondható (csak az elején kell megszokni), de lehetőség van a konfigurációs XML fájl „kézi szerkesztésére” is, így aki úgy érzi, hogy azzal gyorsabban haladna, mint a gombok nyomogatásával, annak adott a lehetőség.
A Folder Menu memóriaigénye minimális, ráadásul telepítenünk sem kell, letöltés után azonnal futtatható (de azért érdemes egy saját mappába betenni, hogy ne az Asztalra hozza létre a konfigurációs állományát).
Mindent egybevetve egy praktikus, jól használható megoldás, ha gyorsabban szeretnénk elérni a számunkra fontos dolgokat a gépen.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.