Sport MTI 2024. augusztus. 17. 22:07

Hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt a Fradi a derbin

A meccs végén elszabadultak az indulatok a pályán, a már lecserélt Abu Fanit ki is állították.

A címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati rangadóján.

A hazaiaknál a derbin tért vissza a pályára az előző két szezon gólkirálya, Varga Barnabás, aki 55 nappal ezelőtt, a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen szenvedett arccsonttörést.

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, akár több gólt is szerezhetett volna az első negyedórában, de Piscitelli a mezőny legjobbjaként meccsben tartotta az Újpestet.

A fordulást követően is az FTC futballozott fölényben, bár az újpestiek is vezettek néhány szép támadást. A Groupama Arénában helyet foglaló nagyjából 18 ezer Ferencváros-szurkoló többször is a VAR segítségében bízott, de Bogár játékvezető nem ítélt büntetőt a hazaiaknak.

A hajrában csak fokozódott a ferencvárosi nyomás, ami a tízperces hosszabbítás elején góllá érett: a csereként pályára lépő Kehinde húzott el a bal oldalon, majd nagy erővel a léc alá lőtt, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A legvégén még elszabadultak az indulatok, a kakaskodás miatt a már lecserélt Abu Fanit ki is állította a játékvezető.

Pascal Jansen vezetőedző irányításával a zöld-fehérek három meccs után százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül állnak a bajnokságban.

Sorozatban a 17. alkalommal győzte le a Ferencváros az Újpestet. Ez volt a 242. derbi, a zöld-fehérek 119 győzelemmel, 62 döntetlennel és 61 vereséggel bírnak az örökmérlegben.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.