Sport hvg.hu 2024. július. 01. 12:41

Bellingham elmondta, miért a szurkolóknak magyarázott a gólöröme közben

Sok feszültségről és belsős poénról beszélt Jude Bellingham, amikor megmagyarázta a gólörömét.

FOCI-EB 2024
Friss cikkek a témában

Nem volt túl szép, amit az angol válogatott játékosai kaptak a nézőktől és a brit médiától, a nyolcaddöntő egyenlítő gólja utáni pillanatok sem lettek ezután igazán sportszerűek. Miután Jude Bellingham hosszú szenvedés után egy gyönyörű góllal a 95. percben 1–1-re mentette a Szlovákia elleni meccset (amit aztán a hosszabbításban meg is nyert Anglia), előbb kirohant a szurkolók elé, és inkább feszülten, mintsem boldogan nekik magyarázott valamit – a tévéközvetítésben annyi látszott, hogy azt ordítja, „who else”, azaz „ki más” – aztán a későbbi videókon azt is látni lehetett, amint a szlovák kispad felé mutogat.

Minderről a meccs utáni sajtótájékoztatón is megkérdezték. Azt válaszolta: annyi minden rossz dolgot mondanak a válogatottra és a játékosokra, jó érzés, amikor ebből vissza lehet adni valamit. „Harminc másodpercre vagyunk attól, hogy haza kelljen mennünk, hallgatnunk kell a sok szennyet, úgy érezni, hogy csalódást okoztunk egy nemzetnek, majd egy jól eltalált rúgással minden megváltozik” – mondta. A rengeteg adrenalinról beszélt, és arról, hogy a focisták a sajtótájékoztatóikon és az interjúikban nem fogalmazhatnak olyan nyíltan, mint ahogyan szeretnének, de egy góllövés és utána a gólöröm az igazi felszabadulás.

A szlovák kispad felé mutogatásról pedig azt írta később a Twitter/X-en: barátai ültek a lelátón arrafelé, egy belsős poén volt ez nekik, a szlovákoknak ehhez semmi közük, nekik csak a tisztelet jár.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.