Sport MTI 2023. július. 01. 21:39

Osztrák Nagydíj: Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombaton rendezett sprintfutamát.

A 25 éves holland pilóta mögött csapattársa, a mexikói Sergio Pérez ért célba másodikként, míg a harmadik helyen Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője zárt az esős körülmények között, nedves aszfalton kezdődő viadalon.

A rajtot követően az első körben szinte végig nagyot küzdött egymással a két Red Bull-versenyző: előbb a második helyről startoló Pérez volt a jobb, megelőzte Verstappent, aki viszont néhány kanyarral később visszavette tőle a vezetést. Csatájuk közben nevető harmadikként Nico Hülkenberg (Haas) jött fel másodiknak, így egy kör után Verstappen, Hülkenberg, Pérez volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje.

A 12. körben Pérez megtámadta és simán megelőzte Hülkenberget, így feljött másodiknak, miközben Verstappen előnye az élen már több mint 10 másodperc volt a közvetlen üldözőkhöz képest. Hülkenberg néhány körrel később a harmadik pozíciót is elveszítette, miután Sainz megelőzte, majd következett a két Aston Martin Lance Stroll, Fernando Alonso sorrendben, s a kanadai, valamint a spanyol is elment a Haas német versenyzője mellett, aki ezután a boxba hajtott kerékcserére.

A folytatásban nem történt jelentős változás, Verstappen sima sikert aratott, s a dobogós helyeken sem módosult a sorrend a leintésig, Hülkenberg viszont száraz pályára alkalmas gumikkal végül feljött a 6. pozícióba.

A sprintfutamon az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat, a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot.

A 71 körös Osztrák Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik, azon is Verstappen rajtol majd a pole pozícióból.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.