Sport hvg.hu 2022. december. 10. 13:05

Neymar talán már soha nem fog játszani a brazil válogatottban

A horvátok elleni vereség után a brazil szupersztár letaglózva nyilatkozott.

Katar 2022
Friss cikkek a témában

Nem biztos benne, hogy újra pályára áll majd brazil színekben Neymar. A brazil labdarúgó erről pénteken beszélt, miután a csapata drámai meccsen büntetőkkel kikapott Horvátországtól, és ezzel nem jutott be a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe.

„Őszintén szólva nem tudom. Azt hiszem, most, a pillanat hevében nem jó erről beszélni, mert talán nem gondolkodom tisztán – mondta újságíróknak Neymar. – Talán elsietném, ha azt mondanám, hogy ennyi volt, de nem tudok semmit sem garantálni. Meglátjuk, mi történik a továbbiakban.”

Neymar jelezte, időre van szüksége, hogy átgondolja a történteket és azt, hogy mit akar. „Nem fogom kizárni, hogy ismét játszom a brazil válogatottban, de azt sem mondom 100 százalékosan, hogy vissza fogok térni” – próbálta megfogalmazni a bizonytalanságot.

Neymar csapattársa, Dani Alves azt mondta, hogy visszavonul a nemzetközi szerepléstől, de klubszinten továbbra is játszani fog.

Horvátország ellen Neymar a hosszabbítás első félidejében egy zseniális labdaszerzéssel juttatta előnyhöz a dél-amerikaiakat, de a horvátok három perccel a vége előtt egyenlítettek, majd a büntetőpárbajt 4-2-re nyerték, és ezzel bejutottak az elődöntőbe, ahol Argentínával fognak játszani.

Dráma és egy emberi pillanat: Neymart vigasztalta Perisic fia a brazilok vesztes meccse után

Sportszerűségből jelesre vizsgázott a fiatal horvát szurkoló.

 

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.