Sport MTI 2022. november. 11. 20:52

A Fradi egyik játékosa ott lesz a katari világbajnokságon

A tunéziai válogatottal megy a vb-re Aissa Laidouni.

Katar 2022
Friss cikkek a témában

Aissa Laidouni is tagja lesz a tunéziai válogatott keretének a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, amire klubjánál, a Ferencvárosnál is büszkék.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója az M1-nek elmondta: várható volt játékosuk meghívása a vb-keretbe, miként az is, hogy a tunéziai együttes kezdőcsapatában jut majd szerephez a vb-n is, hiszen a közelmúltban rendre ott kapott lehetőséget. Laidouni vb-részvétele közös siker a játékosnak és a klubnak.

Természetesen a pályán neki kell teljesítenie, de a Ferencváros az ő kiválasztásával, szerződtetésével, képzésével, versenyeztetésével sokat tudott hozzátenni ahhoz, hogy most egy ilyen tornán részt vehet

– mondta. A sportvezető hangsúlyozta, Laidouni története a francia harmadosztályból indulva "kicsit meseszerűen" alakul. Hozzátette: amennyiben a vb-n jól teljesít, akkor az eddigieknél is nagyobb érdeklődés lehet iránta más klubok részéről, és az értéke is megnőhet.

"Az is a labdarúgás része, hogy egy ilyen esemény után, és egy olyan időszak után, amit ő produkált a Fradival, valamint a tunéziai válogatottal, vannak, illetve lesznek érdeklődők. Amennyiben olyan helyzet áll elő, hogy konkrétumokról kell elgondolkodni, az is benne lehet a pakliban, hogy adott esetben valamikor egy játékos távozik tőlünk. De ez a labdarúgás rendje, úgyhogy akkor beigazolódna az a folyamat, amit a Fradinál ez elmúlt években tettünk-teszünk, azaz közösen sikeresnek lenni, a játékosokat pedig új szintre juttatni" – mondta.

Tunézia hatodszor jutott ki a vb-re, ahol a D csoportban a címvédő Franciaország mellett Ausztrália és Dánia lesz az ellenfele.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.