Sport hvg.hu 2021. június. 04. 16:52

Lefújták a Formula-1-es Szingapúri Nagydíjat

Új helyszínt kell keresni az októberben esedékes utcai futamnak a koronavírus-járvány miatt. Más rendezők is visszaléphetnek.

Elmarad az idei Formula–1-es Szingapúri Nagydíj, miután az ország és a versenysorozat vezetői egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozások miatt nem lehet megrendezni az október 1-4. közöttre tervezett versenyhétvégét – írja a BBC. A miniállam utcai versenye így 2020 után ismét kiesik a versenynaptárból.

Nem ez az első eset, hogy a szezonban át kell írni a versenynaptárat: korábban visszalépett a rendezéstől Kanada, majd a helyére beugró Törökország is, így tavalyhoz hasonlóan két futamot rendeznek Ausztriában.

Szingapúr utcai versenye volt az első a legrangosabb autóversenysorozatban, ahol éjszakai futamot rendeztek. A nagydíjon 2008-as fennállása óta – a jelenleg az Aston Martin csapatában versenyző – Sebastian Vettel győzött a legtöbbször, öt alkalommal.

A BBC szerint három a szingapúri helyett visszahozhatják a török futamot, ha addig javul az országban a járványhelyzet, szó lehet egy második futamról a texasi Austinban, valamint felvetődött, hogy 2019 után visszavigyék a szériát Sanghaj versenypályájára.

Nem kizárt, hogy más országok is lemondják a szervezést: bár a nyár végéig tartó, európai szakaszban nem várható fennakadás, a távol-keleti versenyek szervezői zéró toleranciával állnak a koronavírus-járványhoz, így előfordulhat, hogy a szezon fináléjában is lesznek változások.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.