Sport MTI 2021. április. 14. 15:01

Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

A Gracenote Sports a 11. helyre várja Magyarországot az éremtáblázaton.

Huszonnyolc érmet – 7 aranyat, 8 ezüstöt és 13 bronzot – nyerhetnek a magyar sportolók az idén nyárra halasztott tokiói olimpián. A Gracenote Sports adatszolgáltató és elemző cég a 11. helyre várja Magyarországot az éremtáblázaton, így azok közé a nemzetek közé kerülhet, amelyek a legtöbbet javítanak majd a riói teljesítményükhöz képest. A magyarok 2016-ban 8 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza Brazíliából.

A játékok megnyitója előtt száz nappal közölt elemzés szerint az Egyesült Államok küldöttsége lesz a legeredményesebb: 114 dobogós helyet ér el, amelyek közül 43 arany lesz.

Az éremtáblázat második helyén Kína (38 arany, 23 ezüst, 24 bronz) végez, a harmadik helyre pedig az Orosz Olimpiai Bizottság zászlaja alatt induló sportolók futnak be 23 arannyal, 24 ezüsttel és 26 bronzzal.

A házigazda japánokkal kapcsolatban a Gracenote kiemelte, hogy bár riói érmeik számát várhatóan 40 százalékkal növelik, ez csupán az éremtáblázat negyedik helyére lesz elég. Japán Rióban nemzeti rekordot jelentő 41 érmet, közte 12 aranyat gyűjtött, Tokióban viszont a jóslat szerint 34 arannyal, 16 ezüsttel és 9 bronzzal zár.

A Gracenote a kalkulációjában hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia eredményei a leginkább megjósolhatatlanok az összes eddig megrendezett ötkarikás játékok közül.

A szervezet a Rio de Janeiró-i olimpia előtt helyesen tippelte meg a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat eltalált. A 2018-as phjongcshangi téli játékokat megelőzően sikerrel jósolta meg az első négy sorrendjét.

A Magyar Olimpiai Bizottság 13 érmet vár a magyar küldöttségtől, öttel, illetve hárommal kevesebbet, mint 2012-ben, illetve 2016-ban.

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.

sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról