Sport hvg.hu 2021. március. 20. 12:00

Nem engednek be külföldi nézőket a tokiói olimpiára

A játékok újabb elhalasztásáról egyelőre nincs szó.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Külföldi nézők nem vezetnek részt a tokiói nyári olimpiai játékok eseményein - jelentették be a szervezők. Az eredetileg 2020 nyarára tervezett, a pandémia miatt egy évvel elhalasztott világjátékok júliusi kezdetén egyelőre nem változtattak, a mostani döntést a helyi olimpiai bizottság a nemzetközi szervezettel egyetértésben hozta meg - írja a New York Times. Az egyelőre nem világos, helyi nézők hogyan vehetnek majd részt a sporteseményeken, hiszen az átoltottság egyelőre igen alacsony a szigetországban, és kicsi az esélye, hogy a játékok kezdetére megfelelő szintet érjen el a japán lakosság körében - jegyzi meg a lap.

A szervezők arra buzdítanak minden külföldi szervezetet, hogy biztosítsák az oltottságot a versenyzőiknek, Kína pedig fel is ajánlotta, hogy biztosít oltóanyagot az eseményen résztvevők számára.

A korábban 7,8 milliósra becsült jegy 10-20 százalékét szánták a külföldieknek.

 

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei
sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról