2010. augusztus. 04. 13:39 MTI Utolsó frissítés: 2010. augusztus. 04. 13:34 Sport

Szeged profi focicsapatot akar

Profi Futball Kft. néven új, a labdarúgó NB III Alföld csoportjában KITE-Szeged néven csapatot is működtető cég alakult Szegeden, amelynek elsődleges célja a város labdarúgásának felvirágoztatása - hangzott el szerdán, a szegedi városháza sajtótermében tartott tájékoztatón.

A Profi Futball Kft.-t július 20-án jegyezték be a cégbíróságon, többségi - 51 százalékos - tulajdonosa Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád megye püspöke, a kisebbségi kört pedig Magyar Anna, Molnár Róbert vállalkozó és Bakai Csaba, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, az új klub ügyvezetője alkotja.

A zöld-kék-fekete színekben szereplő KITE-Szeged indulása az NB III-ban a megyei bajnokság győztese, a Csongrád visszalépése után a második Kistelek révén adódott - innen a KITE név is -, amelyet felkértek a harmadik vonalban való indulásra. A csapatot a korábbi NB I-es labdarúgó, Major László, illetve novemberi eltiltásáig segítője, Brinszki Adrián irányítja. Az együttesben a 29-szeres válogatott, 44 éves Keller József és a futsalos Kovacsics Károly mellett játszik az FTC volt csatára, Horváth Péter is. Szegednek már van egy NB III-as együttese, a Tisza Volán SC.

"Bízom benne, hogy a két klub nem ellenségként, hanem mint legyőzendő ellenfél tekint egymásra. A város szeretné motiválni mindkét felet, hogy együttműködve haladjon az NB II felé - mondta Botka László, Szeged polgármestere. - Ezért a Tisza Volán városi támogatását 10-ről 15 millióra emelte, éppen annyira, amennyit az új klub is kap. Az egy plusz egyéves szerződés elsődleges célja, hogy a 2012-13-as szezonban már legyen NB II-es csapata a városnak."

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.