2010. május. 02. 14:51 MTI Utolsó frissítés: 2010. május. 02. 14:49 Sport

Spanyol Nagydíj - Talmácsi 9.

Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett vasárnap a Moto2-esek között, a gyorsaságimotoros-világbajnokság második futamán, a Spanyol Nagydíjon.

A viadalt a hazai közönség előtt szereplő Toni Elias nyerte, a japán Tomizava Soja lett a második és a svájci Thomas Lüthi végzett a harmadik helyen.

Talmácsi remekül kapta el a rajtot, feljött a 4. helyre, sőt egy rövid ideig a 3. volt, ám egy tömeges bukás miatt meg kellett ismételni a startot. A második indításnál a magyar versenyző megtartotta a 7. pozícióját, s bár megpróbált felzárkózni az élbolyhoz, ez nem sikerült. Féltávnál Elias nagy csatában volt Tomizavával és Lüthivel. A viadal hajrájában óriási versengés alakult ki az első helyért, amelyet végül a hazai közönségkedvenc nyert meg.

Talmácsi nem tudott beleszólni az élmezőny küzdelmébe és végül - akárcsak a katari nyitófutamon - a kilencedik lett.

Az április 25-ére kiírt japán GP-t a két héttel ezelőtti izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt légtérzár miatt október 3-ra halasztották, így a mostani, spanyolországi viadal lett a második az idei sorozatban.

A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a résztvevők 600 köbcentis versenygépeken köröznek. Ezeket egyformán négyütemű Honda motorokkal szerelték fel, és Dunlop abroncsokkal látták el. 

Eredmények:
Moto2:
1. Toni Elias (spanyol) 29:58.726 p
2. Tomizava Soja (japán) 0.190 mp h.
3. Thomas Lüthi (svájci) 0.261 mp h.
...9. Talmácsi Gábor 3.825 mp h.
    A pontverseny állása a második futam után (még 15 van hátra): 1. Tomizava 45 pont, 2. Elias 38, 3. Lüthi 25, ...9. Talmácsi Gábor 14

Korábban, 125 kcm:
1. Pol Esparagaro (spanyol, Derbi) 41:36.146 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1.886 mp hátrány
3. Esteve Rabat (spanyol, Aprilia) 15.180 mp h.

A pontverseny állása a második futam után: 1. Terol 45 pont, 2. Espargaro 38, 3. Rabat 25

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.