A sütőtök szezonja szeptembertől januárig tart, de tapasztalataink alapján nem kell meglepődni azon, ha itt-ott még...
A sütőtök szezonja szeptembertől januárig tart, de tapasztalataink alapján nem kell meglepődni azon, ha itt-ott még februárban is találunk a piacokon. Hétvégére tehát mi sem lehet jobb ötlet „növényevőknek és ragadozóknak” egyaránt, mint valami jó kis vendégváró vacsorafogás ebből a vitaminokban gazdag zöldégből.
A tanácstalankodóknak első körben a saját korábbi sütőtökös receptjeink közül ajánlanánk, a jelöltek a következők: Ha a meghívott társaságból többen szeretik a sütőtökkrémlevest, akkor telitalálat a „Sütőtökkrémleves gyömbérrel, dióval és pirítóssal” recept, de rögtön ott van Simone Cerea a Gresham kávéház séfjének tipikus téli receptetje, a „Pirított sütőtökös rizottó serpenyőben sült, füstölt libamájjal”, melynek nehéz ellenállni.
Kísérletezhetünk a Kogart étterem executive chefjének, Danó Zoltánnak a „Konfitált kacsacomb, brick tésztában sült sütőtökkel, narancsmártással” receptjével.
Végül, de nem utolsó sorban, a többször kipróbált, mindig bevethető "Lasagne sütőtökös-ricottakrémmel" fogással biztosra mehetünk. A döntés nem lesz könnyű, ugye?