Kék-zöld lett a méz Franciaországban
Kék-zöld mézet termelnek méhek Franciaországban, Ribeauville környékén, ami igencsak megrémisztette gazdáikat.
A méz elszíneződéséért az érintett méhészek feltételezése szerint egy közeli biogáztermelő üzem a felelős. A létesítményben egy csokoládégyár selejtjét dolgozzák fel, ebből lakmároznak előszeretettel a méhek. Az apró csokik színes, csillogó papírban vannak, így akár virágoknak is tűnhetnek a méheknek.
Az üzem nem vitatkozott, hanem cselekedett: kitisztította a csokis konténereket, az újabb szállítmányokat pedig zártakban raktározza, és azt ígéri, hogy azonnal feldolgozza.
A BBC hírszolgálata megkérdezte a jelenségről a brit méhészszövetséget, amelynek szóvivője nem zárta ki, hogy a színezett édességtől zöldül és kékült be a környék méheinek méze, amely - a termelők szerint - eladhatatlan.