200 hordó sör érkezik a VIII. kerületbe - fotó
Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy bemutassa a lassan ismét magára találó hazai sörfőzést, és egy...
Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy bemutassa a lassan ismét magára találó hazai sörfőzést, és egy hétvégére összehozza a fogyasztókat, a kocsmárosokat és a sörfőzőket, hogy kóstoljanak, beszélgessenek és szövetkezzenek a magyar sör jövője érdekében.
Így május második hétvégéjén 10 hazai kisüzemi sörfőzde hoz a fővárosba, több mint 200 hordó sört. Itt lesz többek közt a messze földön híres, hétköznapokon csak Prágában és Miskolcon kapható, Tokaji Aszúval készült Korty, vagy a 10 százalékos békésszentandrási fekete, áfonyás sör, illetve a Főzdefeszt kedvéért dupla erősségűre főzött Köleses Sör. Vendégeink lesznek az osztrák Gösser a maga utolérhetetlen szűretlen árpasörével, a Zwickllel, a rozsnyói magyar Kaltenecker többek között egy füstölt sörrel, és a világklasszisnak számító, örök kísérletező prágai Pivovarsky Dům egy zöld színű, húsvéti csalános sörrel.
A Mikszáth téri vendéglátóhelyek – akik voltak olyan kedvesek, hogy magukra vállalták a sörök kicsapolásának nehéz és sok szakértelmet igénylő feladatát – mind külön az alkalomra készül ételválasztékkal várják a vendégeket. A modern sörgasztronómia egy váratlan fordulatát a Malackaraj pultja fogja bemutatni. Ott a helyünk.