Shake life-style.hu 2010. április. 02. 10:50

Két különleges süteményrecept húsvétra

A leírásokat a Classic Farmtól kaptuk, náluk jobban kevesen tudják szerintünk.

A leírásokat a Classic Farmtól kaptuk, náluk jobban kevesen tudják szerintünk.

Csoki-chip Cantucci

Hozzávalók:
Búzaliszt 315 g
Sütőpor 1 ½ tsp*
Őrölt fahéj 1 tsp
Só 1/8 tsp
Vaj 125 g
Barna nádcukor 105 g
Kristálycukor 125 g
Instant kávépor 1 tsp
Tojás 2 db
Durvára vágott dió 125 g
Étcsoki chips 185 g
(*US teaspoon =  4,92892159  milliliter @ 5 ml)

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, hozzákeverjük a fahéjat és a sót.
A szobahőmérsékletű  vajat a tojással és a kétféle cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a többi hozzávalót és simára dolgozzuk.
A tésztából kb. 5 cm széles, 1,5 cm magas téglatestet formázunk, a tetejét tojással lekenjük és 165 fokra melegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Ha megsült, kihűtjük  és a tésztarudat 1,5 cm-es szeletekre felvágjuk, a szeleteket állítva újra a tepsire helyezzük és még kb. 10 percig szárítjuk. 

A kép csak illusztráció
Flickr (Creative Commons) - Ewan-M

Sárgarépatorta sajtkrémmel

Hozzávalók:
A tésztához:
Búzaliszt 315 g
Kristálycukor 500 g
Sütőpor 2 tsp
Szódabikarbóna ½ tsp
Tojás 4 db
Sárgarépa 375 g
Olaj 185 ml
A krémhez:  
Philadelphia krémsajt 2 db
Vaj 125 g
Vanília esszencia 2 tsp
Porcukor 250 g

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeszitáljuk, a sárgarépát finomra reszeljük.
A cukrot, a tojást, és a növényi olajat alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a sárgarépát, a végén a lisztes keveréket és simára  kidolgozzuk.
Tortaformába öntjük  és 170 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük (tűvel ellenőrizzük, átsült-e a tészta).
A sajtkrémhez a hozzávalókat egyszerűen jól összekeverjük (lehetséges, hogy kell még hozzá porcukor, hogy jól kenhető állagú legyen).

A kép csak illusztráció
Flickr (Creative Commons) - Laurel Fan
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.