2009. november. 16. 05:11 hvg.hu Utolsó frissítés: 2009. november. 15. 21:41 Shake

Akinek mindenki levetkőzik - fotókkal

Az átlagember sokszor azt gondolja, hogy a fotósok munkája, különösen, ha divatról van szó, varázslatosan különleges, tele van sztárokkal és gyönyörű pucér nőkkel. Sante D'Orazio élete egy most megjelent könyv tanúsága szerint a valóságban is pontosan ilyen.

Egy felkapott fotós sok mindent láthat munkája során, számos olyan képet készíthet, ami “mellékterméke” hivatalos megbízatásainak. Az ilyen, véletlenül készült fotók aztán akár évekig lapíthatnak csendben egy-egy winchesteren, amíg nyilvánosságra nem kerülnek.

Sante D'Orazio 1998-ban már megjelentetett egy képes naplót életéről a modellek és sztárok világában, A Private View (Privát szemszög) címmel, ami hatalmas sikert aratott. Új könyve, a Barely Private (Alig vagy meztelenül privát) az 1997 és 2008 között történteket dolgozza fel, olyan fotókat mutatva be az olvasóknak, amelyek kimaradtak D'Orazio magazinmunkáiból, illetve időközben megjelent három könyvéből. A provokatív, sokszor meztelen képeket kézírásos megjegyzések, apró portrék, levelek, emlékek teszik még személyesebbé.

A kevésbé ismert modellek mellett feltűnik számos sztár is, köztük Kate Moss, Naomi Campbell, Pam Anderson, Keith Richards, Axl Rose és Mickey Rourke is. A könyvből ízelítőt kínál a kiadó Taschen oldala, de az amazon.com is megmutat néhány oldalt az érdeklődőknek, és mintegy 5 ezer forintért megrendelhető online.

Kate Moss és Naomi Campbell munka közben
© taschen.com

Jobbra lent a művész önarcképe
© taschen.com
Tricia Helfer ruha nélkül
© taschen.com
Címkék
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.